me and my music ^_^

i am what i am!!

My photo
I am just a simple girl. Seorang gadis yang sedang-sedang dalam segala aspek bermula dari A sampai Z. Kalau nak tahu pasal aku boleh tanya. As simple as that. My dream is to be love by someone who will be a father of my kids and not to be hurt. So typical right?

blogger buddies!! ^^"

Sunday, October 23, 2011

Sampainya hati korang~



N = ko masa awal-awal datang dulu...sampai la kita sepanjang sem 1,2...ko kawan dgn aku je...ko tak pernah komplen, ko tak de plak nak cakap rimas....tapi bila aku dah rapatkan ko dgn kawan-kawan yg lain, ko mula lupa diri, ko mula rasa best sebab dah ramai kawan...ko dah tak kawan lagi dah dgn aku...yang paling aku sadis bila ko sebut kat kawan-kawan baru kau yang sejati tu cam ni, "Siapa nak jadi pemisah antara aku dengan maznie ni? aku serabut la dengan dia" tu baru satu... belum lagi ayat-ayat pedih lain yang ko sebut belakang aku...padahal aku, mana-mana ko pergi, aku temankan bila tak de orang nak temankan, bila ko tak de kawan nk group, aku amek ko group dengan aku...ko bz bercinta, aku tak pernah sikit pun komplen tapi aku baru suka kat seseorang sikit, terlebih excited sikit ko dah melenting macam-macam belakang aku... thanks lah ye N...aku termakan budi dengan ko...aku hargai apa persahabatan kita tapi maaf aku terkilan dengan cara ko...sebab tu aku susah nak bercakap lagi dengan ko...

Z = ko rapat dgn semua org... memula ko rapat dgn F tapi lepas tu bila room mate ko da problem dgn F, ko wat taik kat F kan.... tak pe la tu masalah korang....then, yang paling tak leh blah aku rasa...bila ko pandai-pandai je pegi jumpa dengan seseorang tu dan tanya "apa perasaan dia kat aku?" ko memang hebat...terbaik...kalau kau betul kawan aku yang jujur, ikhlas...kenapa ko biar orang lain yang sampaikan kat aku pasal perkara ni? kenapa? hebat la kau ni... aku sanjung kawan macam kau...fizikal je nampak baik...tapi...hati...Allah saja maha mengetahui...bak kata ada manusia tu..."Kita jumpa kat padang mahsyar..."

J = ko pulak...bila dapat kawan baru, baru je rapat...ko lupa yang lama...ko lupa susah senang kita sama-sama masa sem 1, aku pun banyak termakan budi dengan kau...sebab tu aku tak mampu nak cakap apa-apa... tapi kau memang dah lain sangat lah...cepat betul hati berubah... kau lebih pilih Q yang ko baru rapat masa sem 3 ni berbanding aku.... siap statement ko yang aku teringat tu "masa tu maznie, ko dah sakitkan hati Q...Q kawan aku...." abes aku ni bukan kawan kau la? terima kasih kawan sebab buat macam ni... dan aku yakin, mesti ko citer gak kan kat laki kau pasal yg kau kena marah dgn aku tu? kalau tak, tak kan la laki ko mcm tu skali nak sound aku... suka la kan aku kena sound? aku sebab fikir ko tengah nak bahagia dengan dia je yg aku diam ni....sebab fikir aku malas nk cari point je... kalau tak boleh je aku pegi cakap kat laki kau apa yang ko citer kat kami masa korang krisis dulu? ko nak ke aku cakap kat dia? tak nak kan? so dah...dok situ diam-diam...pegi main jauh-jauh...bak kata ko sendiri "Aku tak rugi pun tak de kawan macam kau..." hebat ayat korang...salute bai...

Q = ko lagi sorang...konon nya support hubungan aku dgn seseorang tu tapi...belakang....tak macam haram pulak lah kan dok cakap bukan-bukan...pastu cakap yang aku ni kurang ajar la, biadab la....YES!! AKU MEMANG BIADAB... TAPI AKU HANYA BIADAB DENGAN ORANG-ORANG YANG TAK RETI RESPECT ORANG LAIN, YANG RASA DIRI DIA BAGUS SANGAT DAN YANG BIADAB DENGAN AKU!!... sekian...harap maklum lah ye? aku ada biadab dengan ko ke? kalau ada...maknanya ko tergolong dalam golongan orang-orang yang bersikap seperti di senarai atas tu lah ye? faham-faham sendiri lah kan? korang kan lagi tua dari aku...mesti la faham ye dak?

R = kau pulak....depan bukan main menikus lagi....belakang tunjuk belang.... SMS mintak maaf aku...yang aku tulis dengan rasa rendah hati nye....ko leh buat main-main... hmm... tak taw la nak cakap apa lagi pasal orang-orang macaam ni....time perjumpaan...bukan main diam lagi...padahal belakang....gossip 24/7...depan pakwe, bagai malu kunun....belakang perangai mcm S & F word....sendiri maw ingat lah...

I = kau ni aku tak de kes pun dengan ko....cuma nye... reaksi ko time round table tu over sangat lah kak... cakap nye tak jeles...tapi masing-masing plan nak damn kan aku... macam aku tak taw....aku ni tak lah bijak...tapi tak lah bodoh jugak.... sedang-sedang ja... sekarang ni... ko dengan room mate ko tu leh masuk bilik...pegi belajar jangan nak gossip sangat, jangan nak gatal nak berlaki sangat & cuba dapatkan pointer dua untuk sem ni ok? semoga berjaya la sahabat tersayang...mmuah..peluk cium~

S = aku tak de banyak masalah dengan ko....sebab tu aku boleh deal je dengan ko....cuma nye....ko nasihat la sikit adik-adik ko yang lain yang aku dah mention atas ni hah, supaya wat sesuatu tu guna akal, bukan guna hati....lagi satu...cakap kat dorang, jangan ingat apa yang dorang rahsiakan atau cakap belakang, orang tak kan taw...sebab rahsia tak selama nya menjadi rahsia....ok? aku bukan nya tak nak berkawan dengan korang, bergurau or bercakap seperti biasa tapi hati aku ni ada masalah dengan cara korang layan aku....apa yang korang ngata belakang aku....sebab tu aku jadi macam ni....harap maaf lah ye...aku manusia...bukan malaikat...bukan nabi...

p/s : lepas ni....aku post benda ni,...kalau korang nak citer kat laki korang ke...nak print screen ke...nak antar kat bapak sedara ko yang keje polis ke....nak nangis-nangis tepon mak ke....buat la....sebab AKU DAH TAK KISAH!! kalau korang nampak....baca & terasa pun aku tak kisah....sebab NI JE CARANYA NAK SEDARKAN KORANG DENGAN APA YANG KORANG DAH WAT...BERIKUTAN BILA AKU CAKAP JE, KENA MARAH...BILA AKU CAKAP ELOK-ELOK PUN KENA LABEL KURANG AJAR + BIADAB....BILA AKU NAK TEGUR MASING-MASING MACAM S & F WORD... SO, LU PK LAH SENDIRI K?

AKU MENGAKU NI TINDAKAN PALING BODOH YANG AKU PERNAH BUAT TAPI SEKURANG-KURANGNYA INI MELEGAKAN AKU SEDIKIT....

"Aku manusia biasa, yang cuba menjaga hati semua pihak...tapi kalau aku je yang berusaha, korang keep on sakitkan hati aku...tak guna gak....hampas gak jadi nya...so, just do it la... "

^_^Y peace yaw!!

3 comments:

H Y D E said...

wah. sabar ya adik M.

kita hampir sama status. sekeliling troposfera hidup diulit masalah dengan kenalan. kekawan rapat. damn betul.

apa-apa pun kita kena strong.

ekin.. said...

em kenapa tajuk dia smapi hatinya korang??msti ngah sedih kan??xpe..sabar jek..:)Allah kan ada..

mr E oSk gurL said...

abg H : thanx abg H...sedihnye bila kawan2 wat macam ni....uuuwwwwwaaaaa :'(

ekin : yup...sedih, pedih...pilu sangat2.... :'( sampai dah tak tahan sgt tu la yg tulis kt blog tu... yup...Allah sentiasa ada....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...