me and my music ^_^

i am what i am!!

My photo
I am just a simple girl. Seorang gadis yang sedang-sedang dalam segala aspek bermula dari A sampai Z. Kalau nak tahu pasal aku boleh tanya. As simple as that. My dream is to be love by someone who will be a father of my kids and not to be hurt. So typical right?

blogger buddies!! ^^"

Tuesday, January 26, 2016

ZALORA, CIMB CARD PROMOTION

BENEFITS OF SHOPPING WITH CIMB CARD PROMOTION

For all those shopaholics out there, it is great news when you have the opportunity of shopping with promotions. CIMB is offering great discounts for customers who shop at ZALORA. Partnering up with ZALORA, CIMB card promotion is not an opportunity that should be missed. Why pay the full price of an item in ZALORA when you can get a great discount by using your CIMB card. ZALORA offers a huge range of stylish clothing, accessories, bags, shoes and more for their customers. Both men and women who are looking to shop while saving a few bucks will definitely love using CIMB card on your online shopping experience. CIMB provides a 25% discount on anything you purchase from ZALORA. Pamper yourself with this incredible privilege and splurge all you want every month.
You will regret if you miss the chance of shopping without using CIMB card. If you are an avid online shopper at ZALORA and have yet to own a CIMB card for yourself, wait no longer and go get one as soon as possible. CIMB Mastercard will surely allow you a huge amount of discount on the wide range of fashion items available from ZALORA. Click, add and purchase your online ZALORA items using your CIMB card fast! To enjoy the discount, make sure you purchase a minimum order of RM75 and receive free shipping as well.

At ZALORA, we believe in making your online shopping experience an exciting one and with ZALORA CIMB card promotion, you will have no trouble in enjoying the items at the best discounted rate. ZALORA creates the perfect platform for fashion lovers to shop from various local and international brands easily. So feast your eyes on the items available in ZALORA and save while you shop!

Saturday, December 12, 2015

#2 : Kodok

Setelah setahun...

Aku : Lama tak jumpa lu.
Dia : Rindu?
Aku : Lu bz, penat gua suruh lu beli HP.
Dia : Gua banyak keje site sekarang. HP tu nanti la.
Aku : Dah setahun la ngok lu tak pakai HP. Ambil HP gua dulu la.
Dia : Tak nak la, nanti apa2 susah. Apahal lu mcm Indon ni?
Aku : Buruk ke weyy? Alaa, malam2 nak senang, aku pakai instant shawl je la.
Dia : Macam Indon.

**the reason why aku selalu suka kau. Kau ikhlas, kau tak menyusahkan, kau selalu buat aku hepi walaupun aku dress up macam Indon. Ni tak tahu la berapa la lagi baru jumpa semula. Hmm.

Tuesday, August 4, 2015

Melt

I don't want to get melt again.

I am afraid.

I saw the ache is coming.

I feel a little pain along this while.

I want you to know that I really like you and its been a while I am enjoying and feel the real comfort with someone.

Hey you. Please change your mind and allow me to cure the cancer in you.

Sincerely,
Teka Teki Misteri

Sunday, August 2, 2015

No Good

I am not a good person,
not even a good friend,
not a good lover,
not a good sister,
not a good daughter,
not a good student,
not a good employee,
not good in everything but...

one thing that I wonder, what would it be to the people's surround me when I am gone, die?

Will I be missed?
Will I be in their pray?
Will I be included in their best memory?
Will I manage to make something that benefit others even when I am gone?

Heavy thinker. That's just me.

Tuesday, March 24, 2015

Ujian.

Aku tak tahu la ujian apa yang Allah bagi dekat aku.

Dua bulan lepas, abah dan adik yang paling rapat dengan aku meninggal and what worst is...

Adik meninggal lepas aku halang dia join MLM dan abah pulak meninggal sebelum sempat dia kenal lelaki itu. First judge, he is being rejected from all of the family members but...

After being screened out by Pak Su.. Pak Su told mom that he is a nice guy and still mom rejected him.

So here, I lost three main source of my courageous this time. Ni semua sebab mulut puaka pendapat yang one of my in law aunt (because he is my uncle's wife not even my real aunt) jaja cerita tentang keburukan je tanpa sempat si dia perkenal kan diri kepada ahli keluarga yang lain.

But, what makes me love him is, after dia kena hina macam tu pun, he still treating me like princess, keep me safe and alive.

Mungkin orang akan nampak aku ni anak derhaka tapi sebenarnya bukan mudah untuk jumpa orang yang sanggup sabar dengan mental problem aku dan yang sanggup bernanah telinga dengar aku bebel pasal agama, pasal politik dengan penuh emosi. Plus, aku nak bawak dia jd baik walaupun aku ni macam gampang...

As for me, age is just a number. Distance also just a number but time didn't.

So, kau nak cakap yang kau tu risau dan canang cerita sana sini sebab dia duda, anak sorang, kerja mekanik, beza umur dengan aku 11 tahun la?

Let me tell you something, Rasulullah first wife is janda, beza umur baginda dan Khadijah 15 tahun and one more thing, gaji Rasulullah masa tu berapa sangat nak banding dengan harta Khadijah.

That's it!! I am done. Semoga Allah buka kan hati kamu dan hati2 manusia2 lain seperti kamu. Aminn.

Monday, January 12, 2015

Fuck you. Yes I said FUCK YOU!!

Aku umur 24 dah tetapi hidup aku macam umur 9 tahun.

Aku rimas dan jaki dengan sikap menggelabah kaum tertentu yang sibuk menceroboh hak peribadi kehidupan aku.

Kau rasa kau baik lah dengan cara macam tu? Fuck you. Pergi mampos.

Tuesday, December 9, 2014

Info Tayar

Info Penting Buat Pengguna Kenderaan

Maklumat ini penting utk kita fahami berkenaan dgn tayar kenderaan yg sedang kita gunakan.

1. Kod Tayar Kenderaan.

Contoh 205/65/R1594H.

205 = Lebar
65 = Tinggi
R = Radial
15 = saiz / rim
94 = Had maksimum bebanan
H = Had maksimum kelajuan 210 km / jam

Jika ianya abjad yg terakhir, ianya seperti di bawah;

S = Maksimum had laju 180 km / jam
T = Maksimum had laju 190 km / jam
U = Maksimum had laju 200 km / jam
V = Maksimum had laju 240 km / jam
Z = Maksimum had laju 240 km / jam
W = Maksimum had laju 270 km / jam
Y = Maksimum had laju 300 km / jam

2. Setiap tayar ada 4 angka tercatit di sisi tayar.

Contoh 0514.

Ianya menunjukkan tayar baru keluaran kilang pd minggu ke 5 tahun 2014.

Tempoh penggunaan tayar adalah selama 5 tahun dari tarikh ianya dikeluarkan.

Tayar baru yg berusia lebih dari 5 tahun masih boleh digunakan tetapi ianya telah menjadi keras sebab getah tayar sudah tamat tempoh (expired). Jika tukar tayar yg baharu pastikan tahun pengeluarannya adalah tahun yg terkini.

Jika beli tayar keluaran tahun 2013 minta diskaun sebanyak 20% drp harga asal.

Berikut adalah diskaun harga tayar mengikut kpd tahun tayar yg dikelurkan dari tahun semasa (2014);

2012 = 40%
2011 = 60%
2010 = 80%
2009 = Percuma

Semoga perkongsian ini membantu kita agar tidak ditipu oleh kedai jual tayar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...