me and my music ^_^

i am what i am!!

My photo
I am just a simple girl. Seorang gadis yang sedang-sedang dalam segala aspek bermula dari A sampai Z. Kalau nak tahu pasal aku boleh tanya. As simple as that. My dream is to be love by someone who will be a father of my kids and not to be hurt. So typical right?

blogger buddies!! ^^"

Friday, February 15, 2013

Kriteria Lelaki Idaman...

Assalamualaikum... sebelum anda membaca lebih jauh... Harap sila sediakan baldi di sebelah kerana post ni mungkin bakal membuatkan anda muntah hijau sebab aku tulis pasal KRITERIA LELAKI IDAMAN... apa? rasa cam tak berapa jelas ke apa yang aku capslock tu? kalau tak jelas, boleh ulang baca... haha

Dah lama rasa nya tak update blog... Lagipun semangat tak de sebab rasa cam tak de sapa pun baca... Jadi sebab tu berani nak tulis entry muntah hijau cam ni... jangan jeles.. ahakz~

Alright...Maybe macam ridiculous kan ada kriteria cam ni? tapi disebabkan kegagalan dan asyik merelakan diri dikecewakan berkali-kali, aku pun terfikir untuk comes out dengan idea ni... Why don't I make a list...? alaaa....bukan nak follow sangat but at least aku lebih tegas dan tak mudah kecewa lagi lepas ni, perhaps... Who knows rite?


Kriteria Lelaki Idaman aku :

  1. Sedap mata memandang
  2. Senyuman manis
  3. Muka bersih, bercahaya (tak de la macam spot light tu cahaya nye...amboooiiii~)
  4. Hafaz at least juz Amma (juzuk ke-30 dlm al-Qur'an) dengan lancar, kefahaman serta tajwid yang betul... (kalau dapat hafaz ayat lazim semua pun dipertimbangkan laa; ayat lazim = surah ad-Dhuha hingga Fatihah)
  5. Ini gambaq adik aku mengaji di pagi Syawal 1433H dulu...~

  6. Bersifat pelindung dan pandai mengawal marah  (tahu tanggungjawab dan batas sebagai Muslim ^_^)
  7. Cintakan ilmu, suka membaca (sebab orang yang rajin membaca ni selalu berfikir)
  8. Suka fotografi (tak pandai tak pa, kalau pandai lagi bagus)
  9. Ok..ni kostum halloween... mcm kamera betul lak kan? ;)

  10. Minat muzik dan pandai bermain instrument muzik (prefer piano)
  11. Aww...I really love Maksim playing his masterpiece... Jay Chow too~

  12. Suka bola (lebih2 lagi EPL...lagi best kalau Chelsea fan macam aku...hehe)
  13. Suka menegur dan tak kisah untuk terima teguran (terbuka...berlapang dada gitu)
  14. Periang, baik dengan semua orang
  15. Berkaca mata (lelaki berkaca mata nampak handsome pada aku
  16. See... cute kan beliau? **sekadar gambar hiasan

  17. Tidak merokok
  18. Soft Spoken (lembut tutur kata, dapat ajar aku bertutur dengan penuh kesopanan dan kesusilaan...eceeehh)
  19. Baik dengan semua dan sangat lembut dalam tutur kata...  (ada ke?)

  20. Hormati yang lebih tua
  21. Pandai hargai orang sekeliling dan orang lain
  22. Berani dan cekal
  23. Tetap pendirian
  24. Positif dan berwawasan and.... last but not least is...
  25. Sweet

Tetapi... semua ni hanya igauan je...kalau ikut list ni betul2 memang tak kahwin sampai bila2... Takdir tu hanya Allah yang tahu. Abaikan apa orang nak cakap pasal list ni. Aku peduli apa? Ni blog aku kot. Tak suka jangan baca.

**Aku pernah jumpa seorang jejaka, ada 13/20 dari kriteria ni... sangat baik tapi sayang dia lupa batas kami, aku pun tinggal kan dia. Kadang2 aku rasa kejam tapi tu yang terbaik buat kami. Setakat ni 13/20 adalah high score dalam sejarah hidup aku.

Thanks for reading, friends... till we meet again~

p/s : apa ke buruk sebelum ni aku pakai finishing cikebum cikebum tu...aish... aku tengah nak cari finishing line yang sesuai untuk blog ni...oh sukar!!


4 comments:

wanidemok said...

rating tinggi tu 3/20 :)

mr E oSk gurL said...

mana la taw weyy kot2 ada rezeki nk jmpa 17/20 ke... hehe :P

dilla azman said...

Amboiii. Kemain haaaaaa

mr E oSk girL said...

haha...bukan selalu pn... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...