me and my music ^_^

i am what i am!!

My photo
I am just a simple girl. Seorang gadis yang sedang-sedang dalam segala aspek bermula dari A sampai Z. Kalau nak tahu pasal aku boleh tanya. As simple as that. My dream is to be love by someone who will be a father of my kids and not to be hurt. So typical right?

blogger buddies!! ^^"

Tuesday, March 24, 2015

Ujian.

Aku tak tahu la ujian apa yang Allah bagi dekat aku.

Dua bulan lepas, abah dan adik yang paling rapat dengan aku meninggal and what worst is...

Adik meninggal lepas aku halang dia join MLM dan abah pulak meninggal sebelum sempat dia kenal lelaki itu. First judge, he is being rejected from all of the family members but...

After being screened out by Pak Su.. Pak Su told mom that he is a nice guy and still mom rejected him.

So here, I lost three main source of my courageous this time. Ni semua sebab mulut puaka pendapat yang one of my in law aunt (because he is my uncle's wife not even my real aunt) jaja cerita tentang keburukan je tanpa sempat si dia perkenal kan diri kepada ahli keluarga yang lain.

But, what makes me love him is, after dia kena hina macam tu pun, he still treating me like princess, keep me safe and alive.

Mungkin orang akan nampak aku ni anak derhaka tapi sebenarnya bukan mudah untuk jumpa orang yang sanggup sabar dengan mental problem aku dan yang sanggup bernanah telinga dengar aku bebel pasal agama, pasal politik dengan penuh emosi. Plus, aku nak bawak dia jd baik walaupun aku ni macam gampang...

As for me, age is just a number. Distance also just a number but time didn't.

So, kau nak cakap yang kau tu risau dan canang cerita sana sini sebab dia duda, anak sorang, kerja mekanik, beza umur dengan aku 11 tahun la?

Let me tell you something, Rasulullah first wife is janda, beza umur baginda dan Khadijah 15 tahun and one more thing, gaji Rasulullah masa tu berapa sangat nak banding dengan harta Khadijah.

That's it!! I am done. Semoga Allah buka kan hati kamu dan hati2 manusia2 lain seperti kamu. Aminn.

2 comments:

Putera Dunia said...

Semua yang berlaku atas ketentuan Nya... Harap bersabar ye.... :-)

mr E oSk girL said...

Hye there...sorry that I am late... inshaAllah I will...thanks for the support :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...